Toplam Ziyaretçi Sayısı : 138.377    Bugünkü Ziyaretçi Sayısı : 126    Son Güncelleme Tarihi : 01.04.2024
Tel : 0216 345 35 25

Engelli Memur Adaylarına TURGED’den Büyük Hizmet-Fethiye Haber

TURGED ve TURKESK’in koordinatörlüğünde engelli memur adayları için Fethiye Belediyesi ile birlikte EKPSS Tercih Danışmanlığı hizmet birimi oluşturuldu.

TURGED Türkiye Görme Engelliler Derneğinin Muğla Şubesi ve TURKESK Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneğinin proje olarak ortaya koyduğu ve koordinatörlüğünü üstlendiği EKPSS Rehberlik ve Danışmanlık hizmetlerini Fethiye Belediyesi bünyesinde kurulan Engelsiz İletişim Masası ile birlikte yürütecek.
2017 EKPSS/KURA ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için adaylardan 12 Temmuz tarihlerinden itibaren Tercih Alınmasına başlandı. Bu yerleştirmelerde, lisans düzeyinden 1.348, ön lisans düzeyinden 507, lise düzeyinden 444, ilköğretim düzeyinden 246 olmak üzere toplam 2.545 kadroya atama yapılacaktır. Bu kapsamda BAKGES Bakırköy Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübünün İstanbul merkezli Türkiye genelinde yürüttüğü tercih danışmanlığı hizmetini Muğla ilinde yürütmek üzere sivil toplum örgütleri ve Fethiye Belediyesi öncülük etti.

EKPSS Adayları İçin Özel Masa Kuruldu
TÜRGED Muğla Şubesi Sekreteri ve proje koordinatörü Metin Erat, 2015 yılından bu yana çeşitli sivil toplum örgütleriyle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürüttüğü tercih danışmanlığı hizmetiyle engelli adayların EKPSS tercih döneminde engelli vatandaşlarımızın tercihlerini doğru ve sağlıklı yapabilmeleri, ihtiyaç duydukları bilgi ve desteğe ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla özel bir hizmet masası oluşturdu. Fethiye Belediyesi Engelsiz İletişim Masasının engelli memur adayları için ikinci kez yürüttüğü tercih danışmanlığı hizmetine ev sahipliği yapıyor.

Tercih danışmanlığı almak isteyen engelli memur adayları 17 Temmuz tarihinden itibaren belediyenin Engelsiz İletişim Masası 0252 614 10 20 numaralı hattan randevu almaları gerekmektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı tercih danışmanlığı hizmet ofisine gelemeyen adaylar içinde 0532 633 63 15 çağrı merkezi aracılığıyla danışmanlık hizmeti alabilirler

Engelli Memur Adaylarının Tercih Yaparken Dikkat Etmeleri Gereken Önemli Hususular

EKPSS Rehberlik ve Danı8şmanlık Hizmetleri proje koordinatörü ve Türkiye Görme Engelliler Muğla Şubesi Sekreteri Sayın Metin Erat engelli adayların tercih yaparken dikkat etmeleri gereken hususları şöyle sıraladı.

ÖNCELİKLERİN BELİRLENMESİ

Tercihlere başlamadan önce önceliklerinizi iyi tespit edin. Yani sizin için nerede ve hangi iş olursa olsun çalışmak mı önemli, yoksa iş konusunda seçici mi davranıyorsunuz. Tercih kılavuzunun üstünkörü okunması genellikle adayların ilk yaptıkları hatadır. Adayların tercihlerin bitmesinden sonra gözden kaçırdıkları hususlardan yakınmalarını çokça duyduğumuz için öncelikle kılavuzun iyice okunmasını tavsiye ediyoruz. Unutmamalıyız ki bir ömür boyu çalışacağınız ve hayatınızda bazen ailenizden, akrabalarınızdan daha fazla göreceğiniz iş arkadaşlarını ve iş ortamını seçiyorsunuz. SINIRLARINIZI İYİ BELİRLEYİN

Temel tavsiyemiz, tercih yapmadan önce çalışmak istediğiniz, hukuki statü, şehir, kurum, kadro, ile ilgili mümkün olduğunca doğru bilgilenip, bu konulardaki sınırlarınızı iyi belirleyin. Atamanız yapıldıktan sonra unutmayın ki aynı puanla ikinci kez merkezi yerleştirme hakkınız olmayacak.

Şimdi bu seçeneklere daha yakından göz atalım.

STATÜ TERCİHİ

Tercih kılavuzunda yer alan unvanlar Devlet memuru kadroları olabileceği gibi sözleşmeli personel pozisyonu da olabilir. Derece ya da sınıf sütunu boş olan unvanlar sözleşmeli personel pozisyonlarıdır. Derece ve sınıfları belirtilen unvanlar ise Devlet memuru kadrolarıdır İL TERCİHİ

Öncelikle adayların geneli tarafından doğru olarak bilinen bir yanlış, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde yer alan kadro ve pozisyonları kimsenin tercih etmeyeceği düşüncesiyle bölge tercihlerine ağırlık vermektir. Bu düşünceyle hareket eden memur adayları Doğu ve Güneydoğu’daki kadro ve pozisyonlara ağırlık vererek taban puanı yükselmekte, batıda ise bazı kadro ve pozisyonların taban puanları düşük kalabilmektedir. Bu temel stratejiyi herkesin göz önünde tutarak tercih yapabileceğini düşünmelisiniz. Bu sebeple önerimiz, tercihlerinizi tek bölge ağırlıklı değil ülke geneline yaymanız yönündedir. KURUM TERCİHİ

Kurum tercihi yaparken artık eskisi gibi farklı kurumlarda aynı unvanda çalışanlar arasında ücret farklılığı kalmadığını göz önünde tutmalısınız. Yani 666 sayılı KHK ile getirilen ek ödemeler yoluyla aynı unvandaki memurlar hemen hemen aynı maaşı almaktadırlar. Dolayısıyla kurum tercihlerinizi çalışma ortamı, iş yükü ya da yukarıda belirttiğimiz gibi nakil imkanı gibi hususları kıstas alarak yapabilirsiniz.

Ayrıca KİT’leri tercih ederken çalıştığınız kurumun ilerde bir gün özelleştirme kapsamına alınabileceğini ve sizin de ya özel sektör şartlarında çalışmak veya Devlet Personel Başkanlığınca bir kadroya atanmak zorunda kalabileceğinizi unutmayın.

KADRO TERCİHİ

Kadro tercih ederken mesleğiniz dışında bir kadroya atanırsanız, kendi mesleğiniz de(mezun olduğunuz okul itibariyle örn. Kimyager, mühendis vs.) çalışmak istediğiniz de unutmayın ki kurum içi unvan değişikleri için de ayrı bir sınava girmeniz gerekebilir. Kurumların görevde yükselme ve unvan değişiklikleri yönetmelikleri gereğince “bir kadroya atanıyım sonra kendi mesleğimin olduğu kadroya geçerim” mantığı istediğiniz şekilde sonuç vermeyebilir.

Ayrıca belirli okul şartı isteyen(teknik okul ya da sağlık meslek lisesi gibi) veya bonservis, ehliyet, sertifika gibi belgeler isteyen kadroları tercih etmeniz, atanmak istediğiniz kadro ya da pozisyonda yarışmak zorunda kalacağınız aday sayısını azaltacağı için sizi öne çıkacak sebeplerdir. Dolayısıyla genel kodların olduğu kadrolar mümkün olduğunca en sona bırakılmalıdır.

Niteliklerinden herhangi birini taşımadığınız kadroları kesinlikle tercih etmeyin.

Çok soru aldığımız bir husus da, bir aday hangi öğrenim düzeyinden EKPSS’ye girdiyse, ilgili EKPSS puanının geçerli olduğu süre boyunca öğrenim düzeyi değişse dahi yapılan tüm merkezi veya kurumsal yerleştirmelerde bu puanını kullanabilir. Örneğin, ortaöğretim puanı olan bir aday puanın geçerli olduğu 2 yıl boyunca önlisans veya lisans mezunu durumuna gelse dahi ortaöğretim puanı geçerlidir ve tercih yapabilir. Aynı durum önlisans mezunu olarak sınava giren adayın lisans mezunu haline gelmesi durumunda da geçerlidir. HABER: Metin ERAT












Kaynak: Fethiye Haber
http://www.fethiyehaber.com/engelli-memur-adaylarina-turgedden-buyuk-hizmet/